Menu
Vaša Košarica

ENERVIT C2:1PRO – Energijska ploščica; 45 g – Brownie

ENERVIT C2:1PRO – Energijska ploščica; 45 g – Brownie
ENERVIT C2:1PRO – Energijska ploščica; 45 g – Brownie
ENERVIT C2:1PRO – Energijska ploščica; 45 g – Brownie
ENERVIT C2:1PRO – Energijska ploščica; 45 g – Brownie
ENERVIT C2:1PRO – Energijska ploščica; 45 g – Brownie
ENERVIT C2:1PRO – Energijska ploščica; 45 g – Brownie
ENERVIT C2:1PRO – Energijska ploščica; 45 g – Brownie
2.19€
Brez DDV: 2.00€
V košarico

Ovsena ploščica z glukozo, fruktozo in vitaminom B1.

- Energetska ploščica na osnovi ovsa z glukozo, fruktozo in vitaminom B1
- Formula v postopku patentiranja z visoko energetsko intenzivnostjo
- 30 g ogljikovih hidratov na ploščico
- Le 5 % maščob
- Brez glutena
- Certificirano VeganOk
- Okus Brownie


Energijska ploščica, ki spodbuja športnika, da poveča svoje športne zmogljivosti
Cilj nove linije Enervit C2:1PRO je maksimizirati zmogljivost pri dolgotrajnih in intenzivnih aktivnostih.
Ta linija je rezultat sodelovanja med Equipe Enervit ter vrhunskimi ekipami UCI World Tour, Trek Segafredo in UAE Team Emirates, da bi zadovoljila potrebe bolj aktivnih športnikov.

Vsak izdelek vsebuje inovativno formulo, ki kombinira glukozo in fruktozo v razmerju 2:1. To omogoča organizmu, da zaužije več kot 60g ogljikovih hidratov na uro in preseže 90g, kar podpira visoke zmogljivosti ter zmanjšuje tveganje za prebavne težave.

Enervit Carbo Bar C2:1PRO Brownie je izjemna energijska ploščica na osnovi ovsa, s kombinacijo glukoze in fruktoze v razmerju 2:1. Inovativna formula z visoko energetsko gostoto je zasnovana za enostavno zaužitje večjega števila ogljikovih hidratov ob vsakem ugrizu, kar skrajša čas zaužitja. Nizek delež maščob (5 %) in beljakovin (<5 %) izboljšuje absorpcijo in jo naredi lahko za žvečenje.

Najvišja učinkovitost med treningi in tekmovanji
Enervit Carbo Bar C2:1PRO Brownie optimizira vnos ogljikovih hidratov in skrajša čas njihovega delovanja. Ko si osredotočen na fizični napor, šteje vsak detajl.
Uživaj energetsko ploščico Enervit Carbo Bar C2:1PRO Brownie, ko potrebuješ hiter in enostaven izdelek, saj je v tekmah in intenzivnih, dolgotrajnih treningih osredotočenost na pot ključnega pomena.
Želiš kar najbolje izkoristiti njen potencial? Poveži jo z drugimi izdelki iz linije Enervit C2:1PRO in zgradi svoj personalizirani sistem prehrane Enervit.

C2:1 PRO Enervit linija izdelkov; za maksimalen vnos ogljikovih hidratov na enoto časa

Povečanje vnosa ogljikovih hidratov na uro je dolgo časa bila želja vrhunskih športnikov. Od kolesarjev, ki se soočajo z vedno zahtevnejšimi dirkalnimi pogoji, do tekačev na smučeh, ki med smučanjem potrebujejo lahko prebavljivo energijo, ter plezalcev, ki morajo zmanjšati težo. Disciplina se spreminja, potreba pa ostaja enaka.

Koliko ogljikovih hidratov je idealno zaužiti med športno aktivnostjo? Znanost govori sama zase. Po mnenju Ameriškega kolegija za športno medicino (ACSM) optimalen vnos znaša od 30 do 60 g ogljikovih hidratov na uro med vzdržljivostnimi tekmovanji, ki trajajo od 60 do 120 minut. Pri zelo intenzivnih naporih, ki trajajo več kot tri ure, pa je priporočljiv vnos nad 90 g na uro. Te smernice so namenjene ohranjanju telesnih zalog in izboljšanju zmogljivosti, saj lahko vnos ogljikovih hidratov med vadbo izboljša učinkovitost.

Na podlagi teh izsledkov so strokovnjaki iz Equipe Enervit tesno sodelovali s športniki iz različnih disciplin ter njihovimi nutricionisti in trenerji. Testiranja med cestnimi dirkami so na primer pokazala, da profesionalci v najtežjih gorskih etapah potrebujejo do 100-120 g ogljikovih hidratov na uro.

Podobno kot športni avto tudi "motor" prvaka potrebuje "posebno gorivo", da lahko "teče" s polno hitrostjo. Glavna težava je sposobnost asimilacije tako visokih količin ogljikovih hidratov, ne da bi obremenili prebavni sistem. Obstoja fiziološka meja. Da se ogljikovi hidrati asimilirajo, se morajo pretvoriti v glukozo, ki deluje kot "nosilec" in lahko presnovi največ 60 g na uro. Če v telo vnesemo večje količine, se te ne asimilirajo in ostanejo v črevesju, kar lahko povzroči prebavne težave.

Obstaja pa tudi drugi ogljikov hidrat, fruktoza, ki jo asimilira drugačen nosilec, ki ima "dodatno kapaciteto" 30 g na uro. Teoretična rešitev problema je bila doseči natančno kombinacijo glukoze in fruktoze. Po številnih testiranjih smo se osredotočili na specifično kombinacijo glukoze in fruktoze v razmerju 2:1, torej mešanico dveh delov glukoze (v obliki maltodekstrinov, ker so manj sladki in bolj prebavljivi) in enega dela fruktoze. To razmerje je optimalno za asimilacijo in učinkovitost.